GA DIRECT NAAR:
IK ZOEK EEN WONING
GA DIRECT NAAR:
IK BEN HUURDER
GA DIRECT NAAR:
REPARATIE MELDEN
GA DIRECT NAAR:
INFO PUNT

Huurtoeslag

Als huurder heeft u in sommige situaties recht op huurtoeslag. Dit is een tegemoetkoming van de overheid voor de huur van uw woning. Ook als u tot nu toe geen huurtoeslag heeft ontvangen, is het zeker de moeite waard om ieder jaar na te gaan of u hier toch voor in aanmerking komt.

Proefberekening maken

Wilt u weten of u recht heeft op huurtoeslag en zo ja, hoeveel huurtoeslag u krijgt? Op de website www.toeslagen.nl van de Belastingdienst kunt u een proefberekening maken. Via deze website kunt u uiteindelijk ook zelf uw huurtoeslag aanvragen. Om in te kunnen loggen op een website van de overheid heeft u een DigiD nodig. U kunt een DigiD aanvragen via www.digid.nl/aanvragen.

Recht op huurtoeslag

Controleer altijd eerst of u recht heeft op huurtoeslag voor u op een woning reageert. Komt u er niet uit? Kom dan gerust langs bij ons op kantoor. We helpen u graag bij het maken van een proefberekening. U kunt hiervoor een afspraak maken of maandag tot en met donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur en op dinsdag ook tussen 14.00 en 16.00 uur langskomen.

Huurtoeslag en huurverhoging

WBV Poortugaal geeft maandelijks de huurgegevens door aan de Belastingsdienst. U hoeft hiervoor zelf niets te doen. Actuele informatie over de huurverhoging en huurtoeslag kunt u vinden in de toelichting huurverhoging sociale huurwoning onder het informatiepunt/informatie.

Wijzigingen

U bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van wijzigingen in uw inkomsten en/of samenstelling van uw huishouden aan de Belastingdienst. Wij adviseren u wijzigingen altijd op tijd door te geven. Zo voorkomt u dat u te weinig huurtoeslag ontvangt of dat u teveel ontvangen huurtoeslag moet terugbetalen aan de Belastingdienst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
 • Altijd op de hoogte blijven van onze laatste ontwikkelingen?

  Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

   

   

 • Openingstijden kantoor
  ma-vr09.00 - 12.00 uur
  di middag14.00 - 16.00

   

 • 010 – 501 20 00

  Telefonische bereikbaarheid
  ma-do8.30 - 12.30 uur
  13.30 - 16.00 uur
  vrijdag 8.30 - 12.00 uur

  Buiten openingstijden:
  In geval van calamiteiten (brand, inbraak, ernstige lekkages, verstopte riolering, stormschade en problemen met gas en elektra) kunt u het noodnummer bellen:
  06 - 51 98 67 02.